2 Kilosklubben!

Den här sidan är verklig. Den har 2 medlemmar. B fick 2001 och 2009 Rödingar på 2,150 g/2.030 g. O. fick en Röding som vägde 2.2 kg, 2004. 2 i samma tjärn. Här är en rapport om B:s röding:


Efter en vandring på1 timme från lägret nådde vi en tjärn på fjället. Vi drack en kopp kaffe när vi kom fram. Sedan var det dax för fiske. Det blåste en del. Men det var bara att kasta ändå. Vi fiskade oss vidare efter den fina stranden med uddar och vikar.

Efter en inte alltför lång stund hände följande: Jag kastade bara ca 11 meter, snett upp mot den hårda vinden, lät det sjunka. Tog hem mycket sakta. Hugget kom och det blev bara tvärstopp. Sedan drog den iväg med hela fluglinan och 10 meter av backingen. Jag satte tummen lite lätt på rullen, då stannade den och vände åter mot land. Backinglinan har jag inte bytt på många år. Måste göra det nu. Blev lite skraj där, skulle tafsen hålla, tjockleken var 0.18!

Sedan gick fisken och körde, några meter ut, fram och tillbaka. Fruktansvärt TUNG! Det bara värkte i handleden, fick ta hjälp av andra armen och ingenting annat fanns att göra. När den kom upp till ytan första gången efter ca 10 min, tror jag, fick vi en smärre chock.

Den största Röding någon av oss hade sett, synd att Mats inte var på plats. Det lyste som en julgran där nere och bröstfenorna var stora som mina handflator. Otroligt vacker fisk! Efter ytterligare en stund blev den lite trött. Inga större rusningar nära land, tack för det, bara så tung och bra strand att landa den på, tvärdjupt. Den lirkades rätt snabbt in i håven.Vi lät den vara kvar i vattnet, då den skulle hämta sig.

Vilken Röding. Den tog på en Guldskalle, hemmabunden!. En OERHÖRD UPPLEVELSE. Det häftigaste jag har varit med om bakom flugspöt under mina 30 år som flugfiskare. Kameran surrade redan. Fotografier togs och vägning tillsammans med håven, 2.150 gram. Dagen det hände: 22 juli. 2001. Tiden 13.20.

Tog endast lite i den för ett foto, det gick bra. Sedan tack och lycka till i fortsättningen av ditt Rödingliv, må du leva länge! Den simmade iväg lungt och fint.


Här är en rapport om O.:s röding!
O. fick känna på den här tyngden 2004. Jag stod en bit bort, men såg att han behövde hjälp med fotograferingen? Förstod att nu var det något på G igen. (O., hade nämligen fått en röding p&arinå 1.8 kg strax före på samma ställe). Tåget hade gått för andra gången rakt ut i tjärn, med en bra bit av backinglinan ute. Spöföringen var hög. När jag kom fram var en enorm Röding nära håven. Allt gick bra, efter några foton och v hägning i håven återutsattes fisken!
2,2 kg, pŚ Muddler den med! Se bilderna nedan...

Vi är flugfiskare och tar absolut inte upp någon fisk att äta från de här vattnen! Rödingar av den här kalibern får man ju inte avliva! Vi håller dom här tjärnarna "hemliga"...


Dags igen för en notering i 2-kilosklubben av B, året var 2009, v 30. 2.030 g i Arjeplogfjällen...


Tillbaka