Kaskajaur

Vi ville pröva något nytt, det här året. (1999). Platsen var jättevacker, men tyvärr så förstördes större delen av resan på grund av "tälthäckning". Regn och framförallt blåst. Det var ju likadant i hela fjällvärlden, den här sommaren. Fick vi höra efteråt.

Vänster: På väg till utloppet av Kaskajaur. Höger: Framme, grytor och häftiga strömmar. Synd att det blev så dåligt väder.

Vänster: Vi blev inblåsta vid utloppet och kommer inte hem till sovsäckarna, på grund av för höga vågor på Kaskajaur. Fisket hade varit rätt bra på förmiddagen, med flera skapliga matfiskar. Efter en blöt, regnställ på och stormig uppenatt, kunde vi åka tillbaka på förmiddagen.

Höger: En dag då vädret var skapligt på förmiddagen, gick vi på en långtur upp på kalfjället, mycket vacker utsikt och fina tjärnar här uppe, men det var lågt i tak. Vinden ökade under eftermiddagen och det blev aldrig lungt i mer en 15 minuter, då började det vaka direkt. Det fanns fina öringar i den här tjärnen. Tänk och vara här en fin eftermiddag, när det är lungt och soligt.

Vänster: En fin Öring på 6 hg, tagen på kalfjället av Owe, natuligtvis återutsattes den efter fotografering. Höger: Helikoptern anländer, den här sommaren var det rätt skönt och komma tillbaka till civilisationen!


Tillbaka