Put/Take i Uppland

Fyrväpplingen

Läge: 5 mil öster om Uppsala. Består av fyra sjöar: Grytsjön, Rörsjön, Skysjön och Holmsjön =hyrsjö numera. Har väl fiskat här i 40 år nu. Mest i Skysjön, men även rätt mycket i Holmsjön. Många Regnbågar har det blivit genom åren, men det är knepiga sjöar. Har även gått lottlös många gånger. Bästa tid Maj och September. Regnbåge. Även Oktober och början på November kan vara bra om det blir en mild höst. Hade 10 påslag och fick upp 7 st bågar -03. Ännu värre 2010, 14 påslag och 9 upp.

Regnbåge 1.2, Skysjön, Muddler. 24/4 1999. En vacker och fet fisk i bra kondition!

Vänster: KK- träff i Skysjön 22/5 -03. Höger: Mats har en stor på, som verkar stark, hur stor är den tro, rekord ? Nej det var det inte, men tung.

Vänster: Efter en tung kamp, 1.7 kg Regnbåge, på Gröna faran. Höger: Regnbåge 1.6 kg på Orange Streamer, Holmsjön, 2/6 -03

Storlom i Holmsjön

Mer info här!


Grönsinka

Läge: 10 mil Nordväst om Uppsala. Ett område med flera sjöar. Endast flugfiske i Liss-Annas tjärn. Trevligt stort skogsområde med små grusvägar! Bästa tid Sep-Okt. Regnbåge och Öring.


Mer info här!


Örsjön

Läge: 4 mil Sydost om Uppsala. En liten, rätt grund sjö med ett trevligt värdpar, välskött. Även mask och räka tillåtet. Regnbåge, öring och Bäckröding. Kjell och Lena firade ju 10-årsjubileum -04 och en del evenemang och stor fisk utsattes. Vi var där några gånger och jag lyckades sätta pers., med en båge på 2.9 kg. Den tog på en flytande nymf!


Regnbåge 1.1 kg, tagen på harörat i Oktober 2000. Fina välbehållna båtar. Ofta grov fisk!


Regnbåge som väger 3.0 kg Sep. -04, (fångstman Mats) + Bengt på vift.

Mer info här!


Tillbaka